Pompoensoep

Ingrediënten: 

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 2 kleine of 1 grote pompoen
  • 3 groentebouillonblokjes
  • Kokosolie (of andere olie)
  • Cayennepeper
  • Oregano
  • Laos (gemalen gember)
  • Kerriepoeder

Bereiding:

Snipper de rode ui en pers een aantal teentjes knoflook. Rasp de schil van een courgette en snijd hem in blokjes. Hak 2 kleine pompoenen of één grote pompoen in stukken, verwijder de zaden, snijd de schil eraf met een dunschiller en hak in blokjes. Zet in een soeppan 1,5 liter water op met drie groentebouillonblokjes en breng aan de kook.

Verhit ondertussen in een koekenpan wat (kokos)olie en laat de ui fruiten. Voeg na een minuutje de knoflook toe met een mespuntje cayennepeper, wat oregano, laos en kerriepoeder. Voeg het mengseltje toe aan de soep en laat een half uurtje op zacht vuur koken. Pureer met een staafmixer.

Bron

tumblr_inline_ndampfJVaB1sr7y2s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s