Afvallen is gemakkelijk

Nu ik me meer aan het verdiepen ben in de verschillende manieren van een gezonde levensstijl naleven, kom ik her en der de uitspraak tegen dat afvallen gemakkelijk kan.
Als je maar een bepaald pilletje neemt, of een zekere soort etenswaar niet tot je neemt, vliegen de kilo’s er binnen de kortste keren af!

Mooie verkooppraatjes, noem ik het. Afvallen is helemaal niet gemakkelijk. Het is absoluut haalbaar, maar in mijn ogen niet iets wat je er maar gewoon even bij doet.
In mijn optiek, gaat gezond afvallen gestaag en met gezond verstand. Daarnaast kost het je doorzettingsvermogen, hernieuwde inzichten, kracht, moed, uithoudingsvermogen, creativiteit en inzet.

Veel mensen willen afvallen en het liefst willen we dat zo snel mogelijk en met de minst mogelijke moeite. Maar als we reëel zijn, beseffen we natuurlijk best dat dit soort wondermiddelen niet bestaan.
Er zijn natuurlijk wel supplementen of tips die ons helpen in het proces, maar een crash dieet is niet de oplossing. En al die andere beloftes ook niet.

Afvallen is niets anders dan de inname van calorieën kleiner maken dan de uitgave. En zeker wanneer je meer dan vijf kilo kwijt wil raken, zal je dit op een gezonde manier willen doen. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je lijf alle voedingsstoffen krijgt wat het nodig heeft om goed te blijven functioneren en (veel) meer bewegen.

Voor sommige mensen is het doel om af te vallen voornamelijk gebaseerd op het eten. Terwijl de balans tussen eten en beweging het meest ideaal is en uiteindelijk het afvallen gemakkelijker wordt.
Dit vraagt tijd. Gun jezelf die tijd. Om verandering echt een basis in je leven te laten krijgen, moeten nieuwe gewoontes die tijd krijgen om zich te verankeren.

blaadje-sla

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s